Blog

Borrelpraat: Villa vol Stijl

Verslag van de maandelijkse borrel. Deze keer bij Villa vol Stijl van Helen Schoffelmeer.

De maandelijkse borrel van StartSmartHW was deze keer een primeur: bij Villa vol Stijl van Helen Schoffelmeer! Maar, tja, er ging iets mis met het adres. Was het nu huisnummer 19 of 191? 

Het resultaat? Leden stonden verspreid door het dorp (Zinkweg??) en één lid had zich bijna aangemeld voor een vrijdagmiddagborrel op de verkeerde locatie! Gelukkig, na wat appjes en belletjes, werd iedereen alsnog bij Helen’s villa verwelkomd. En wat voor een villa! Een waar stijlparadijs.

Na een korte, maar altijd spannende voorstelronde – waarin bleek dat groei en connectie voor velen centraal stonden – was het tijd voor de ondernemer van de avond: Helen. 

Ze deelde haar avontuurlijke ondernemersreis, van mode tot Engelse les, en weer terug naar styling en een vintage shop in de achtertuin. De verkopen gingen door het dak en menig pareltje kreeg daardoor een tweede leven. Het was duidelijk: Helen is een echte starter, altijd op zoek naar nieuwe kansen.

Haar verhaal deed mij denken aan een gedicht van Freek de Jonge:

“Wees niet bang, je mag opnieuw beginnen
Vastberaden doelgericht
Of aarzelend op de tast
Houd je aan regels
Volg je eigen zinnen
Laat die hand maar los
Of pak er juist een vast
Wees niet bang
Voor al te grote dromen
Ga als je het zeker weet
En als je aarzelt, wacht
Hoe ijdel zijn de dingen
Die je je hebt voorgenomen
Het mooiste overkomt je
Het minste is bedacht.”

Daarna was het tijd voor de fashion villa quiz, waarin feesthoedjes op en af vlogen. 

De borrel begon, en onder het genot van drankjes en hapjes werden oude vrienden weer getroffen en nieuwe connecties gemaakt. Iedereen vertrok vrolijk, met het borstbeeld in de keuken nog op zijn plek – en met een feesthoedje op! De borrel was weer een succes!


Kirsten
Secretaris | StartSmartHW

Start de Connectie🩷🥳