Blog

Even voorstellen….

Zoals de titel suggereert wil ik me met deze blogpost graag even voorstellen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Mijn naam is Ricardo Hoogendoorn. Een aantal maanden geleden ben ik in contact gekomen met Albert Rosenbrand en Martijn de Ruiter, ze zochten iemand met ervaring in het community management. Met veel enthousiasme vertelde ze mij dat ze de leden van hun community ook de mogelijkheid willen bieden om online van elkaar te leren en met elkaar in contact te komen. In een kort verleden heb ik een aantal jaren gewerkt als community manager, toevallig ook in een omgeving waar veel starters vol met ambitie hun bedrijven probeerden te laten groeien. 

Ik speelde al een tijdje met het idee om iets te beginnen in het community domein, dit is waarschijnlijk ook waarom Martijn en Albert op mijn pad zijn gekomen. Ik breng mensen graag bij elkaar en geloof er heilig in, dat een sterke community van onbeschrijfelijke waarde is voor elke beginnende ondernemer. Sterker nog, ik heb dit in mijn werk als community manager zelf mogen ondervinden. Samen weet je meer! 

Ondertussen heb ik al een aantal van jullie leren kennen bij verschillende StartSmart evenementen. In deze korte tijd heb ik gemerkt dat ik te maken heb met een leuke, informele club met een happy-to-help karakter. Ik heb er dan ook zin in om dit platform samen met jullie tot een succes te maken. 

Een leuke extra is dat ik bij StartSmart niet alleen een rol als community manager heb maar ook als starter. Dit helpt, omdat ik op veel manieren tegen dezelfde vragen aanloop als jullie. Stiekem hoop ik dan ook een hoop van jullie te kunnen leren. Als persoon zit ik boordevol ideeën, meer dan ik zelf aan kan. Ik ben enthousiast, nieuwsgierig en erg leergierig. Mijn valkuil is dat ik de details weleens uit het oog verlies. Ik heb dan ook al een hoop stomme fouten mogen maken maar ik ben er stiekem trots op dat ik deze fouten steeds beter durf te maken. Ondernemen is falen en falen is leren en leren is succes boeken denk ik dan maar. Naast mijn werk als community manager ben ik werkzaam bij de gemeente Rotterdam. Ten slotte biedt ik cocktail workshops en cateringservices aan onder de naam Himawari. ‘Misschien is het wat veel’, vraag ik mezelf soms af, maar het geeft me in ieder geval een hoop energie. Ik hoop jullie met dit stuk een kleine introductie van mezelf te geven en nodig jullie ook zeker uit om wat van jezelf met mij te delen. Weet met altijd te bereiken voor vragen, suggesties of gewoon een gesprek.


 

Veel plezier op het nieuwe community platform van StartSmartHW, ik hoop dat jullie hier veel mogen leren, bijdragen en ik wens jullie veel succes als startende ondernemers!