Blog

De escape room bij bureau Mingle

Ik heb er van gedroomd, een kapotte douche, een mosterdgeel tapijt en een betonschaar. Drie dingen die je liever niet tegenkomt in de badkamer van je date. Gelukkig zijn we ontsnapt.....

Op vrijdag 24 november mochten we langskomen bij bureau Mingle. Na de succesvolle speeddate sessies wilden zij iets nieuws proberen, en zo was het dat we, begeleid door een aantal strenge dungeonmasters, moesten ontsnappen uit de badkamer van onze prachtige, maar blijkbaar niet zo vriendelijke, date. 

Samen met mijn groepje van zes sloegen we het forming, storming, norming proces over en gingen we meteen terzake. De dungeonmaster las het verhaal voor en wij schreven driftig mee. Objecten werden geschetst, nummers werden op A4'tjes gekrast en als een stel driftige detectives sloegen we onze vragen om de oren van de dungeonmaster. Ze gaf geen krimp en voorzag ons rustig en helemaal in haar rol van cryptische antwoorden, mits we de juiste vragen stelden natuurlijk. De onderlinge samenwerking ging soepel, de organische totstandkoming van een collectief brein was een feit en in rap tempo onderzochten we de vuile virtuele badkamer. Drogers, kastjes, tegels en een kamerplant. Alles werd grondig onderzocht. Langzaam maar zeker kwamen we steeds een beetje dichter bij het antwoord. Met wilde haren en ondertussen sterker door strijd, wisten we de juiste cijfers te bemachtigen en met de betonschaar versloegen we ook ons laatste obstakel. Free at last... Tijd voor snacks… Trots en voldaan, nog even bijkomen en dan volgt de volgende vraag. 

Hoe heten jullie eigenlijk?....

In het heetst van de strijd vergeet je soms de meest basale dingen, toch weerhield het ons niet van een vruchtbare samenwerking.


Ik vond het in ieder geval een succes, hoe hebben jullie het ervaren?